Friese culinaire proeverij

à € 38,50 per persoon Exclusief wijnarrangement à € 24,- per persoon

Amuse van oude kaas met gepocheerde peer geserveerd op stokbrood Wijn: Poiré Granit, Domaine Eric Bordelet

Deze karaktervolle wijn uit Normandië is gemaakt van peer. Het fruit is afkomstig van 300 jaar oude perenbomen, bomen die pas na 50 jaar goed vrucht dragen en pas na 100 jaar volop vrucht produceren. De wijn bevat slechts 3% alcohol en bezit fijne aroma’s van peer, bloemen, honing en nat gesteente. Deze wijn is biologisch dynamisch geproduceerd.


Een palet van diverse vissoorten geserveerd met stokbrood, toast en huisgebakken brood Wijn: Chavignol, Sancerre, Domaine Francois Cotat

De Chavignol komt uit de Loirestreek en is gemaakt van de Sauvignon druif. Deze wijn heeft een natuurlijk karakter en een grote zuiverheid. Het Domaine Cotat klaart en filtert zijn wijnen niet, dit is heel bijzonder en geeft de wijn een geweldige rijpheid en klasse.


Diversiteit aan regionale warme en koude vlees- en worstsoorten van de ambachtelijke Slagerij Schram geserveerd met aardappelgratin, groente van het jaargetijde en huisgebakken brood Wijn: Rochegude, Côtes du Rhône, Domaine Chapton

De Rochegude komt uit de Rhônestreek. Deze uitgesproken rode wijn is een combinatie van o.a. de Syrah, Grenâche en Mourvèdre druif. De wijn heeft een elegante stijl met rijkelijk fruit en bescheiden tannines. De afdronk is verfrissend met mineraliteit.


Kaasplankje met diverse regionale kaassoorten van Kaasmakerij De Nylander met stokbrood, toast, roggebrood en huisgebakken brood Wijn: Cranberry wijn

Een zoete, volle, zeer verrassende wijn van het waddeneiland Terschelling. Gemaakt van de beroemde Terschellingse veenbessen (cranberry’s)


High Tea/mocca met luxe chocolade, petit four en roomboter koekjes

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW

ONZE LEVERANCIERS:

Ambachtelijke slagerij Schram te Stavoren,
Banketbakker De Vries te Koudum,
Bierbrouwerij Ús Heit te Bolsward,
Kaasmakerij De Nylander te Workum,
Wijnhandel De Vier Heemskinderen te Stavoren.